Необходими продукти за 24 парчета:
1буркан компот от череши;
500г масло;
1 пакетче ванилия;
275г захар;
5яйца;
350г брашно;
1пакетче бакпулвер;
9с.л+440мл мляко;
2ч.ч какао на прах;
1 пакетче ванилов пудинг на прах;
300г шоколадов кувертюр;
олио
Начин на приготвяне
250г масло, ванилията и 225г захар се разбъркват. Добавят се яйцата. Брашното се смесва с бакпулвера и се сипва към тестот, като се редува с 3 с.л мляко. Половината от тестото се исипва в намаслена тава. След като към другата половина се добави какаото, тя се изсипва върху светлия пласт на тесто. Нареждат се оцветените плодове. 25-30мин се пече в предварително загрята фурна на 175градуса. Приготвя се пудингът с 50г захар и 440г масло.250г масло се разбиват на крем. Изстиналият пудинг (с температура на маслото) се разбърква и се добавя към маслото. Сместа се намазва върху блата и се оставя за 3ч на хладно. Натрошеният кувертюр се втечнява на топла водна баня. След като изстине, се намазва върху сладкиша и десерта се охлажда за 30мин.
Да ви е сладко!
1буркан компот от череши;
500г масло;
1 пакетче ванилия;
275г захар;
5яйца;
350г брашно;
1пакетче бакпулвер;
9с.л+440мл мляко;
2ч.ч какао на прах;
1 пакетче ванилов пудинг на прах;
300г шоколадов кувертюр;
олио
Начин на приготвяне
250г масло, ванилията и 225г захар се разбъркват. Добавят се яйцата. Брашното се смесва с бакпулвера и се сипва към тестот, като се редува с 3 с.л мляко. Половината от тестото се исипва в намаслена тава. След като към другата половина се добави какаото, тя се изсипва върху светлия пласт на тесто. Нареждат се оцветените плодове. 25-30мин се пече в предварително загрята фурна на 175градуса. Приготвя се пудингът с 50г захар и 440г масло.250г масло се разбиват на крем. Изстиналият пудинг (с температура на маслото) се разбърква и се добавя към маслото. Сместа се намазва върху блата и се оставя за 3ч на хладно. Натрошеният кувертюр се втечнява на топла водна баня. След като изстине, се намазва върху сладкиша и десерта се охлажда за 30мин.
Да ви е сладко!
0 коментара:
Публикуване на коментар